Saturday, September 15, 2012

Η Λευκωσία αργοπεθαίνει

Ελένης Λουκαϊδου
Δημοτικής Συμβούλου



Συγχαίρω το Δήμο Πάφου για την ανάληψη του χρίσματος της Πολιτιστικής
πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και στη βελτίωση υποδομών  της πόλης ευρύτερα. Επίσης την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών. Δεν μπορώ όμως ταυτόχρονα ως Λευκωσιάτισα αλλά και ως Κύπρια να μη λυπηθώ για τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για την εγκαταλελειμμένη απο το κράτος   μοιρασμένη πρωτεύουσα της χώρας μας.

Μια πόλη που δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό λόγω της γεωγραφικής της
θέσης: Δεν διαθέτει θάλασσα και παραλίες ούτε έχει λιμάνια μαρίνες και αεροδρόμια ούτε παρακείμενα γήπεδα γκολφ και τεράστιες εκτάσεις   για αναπτυξιακά έργα. Είναι ένας Δήμος περίκλειστος που ασφυκτιά και που δέχεται το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού ρεύματος. To κράτος όφειλε και οφείλει να δει με μεγαλύτερη προσοχή τη φθίνουσα πορεία της πρωτεύουσας της χώρας μας, και την εικόνα και το ρόλου που πρέπει ναδιαδραματίζει λόγω του πολιτικού προβλήματος.  Είναι καιρός προτού να είναι πάρα πολύ αργά η κυβέρνηση με μεγάλα αναπτυξιακά έργα να δώσει την ευκαιρία στη πρωτεύουσα να αναστρέψει το μαρασμό της.

Τέτοια έργα είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μέγαρο Πολιτισμού. Ένα άλλο μεγάλο και τολμηρό έργο που θα μπορούσε να αντιστρέψει τη σημερινήκατάσταση  είναι η απόδοση στο    Δήμο Λευκωσίας της περιοχής του ΒΜΗ και του νερού που θα παράγεται απο το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στη Μιαμηλιά για δημιουργία τεχνητής λίμνης με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονουκαι πρωτοποριακού αθλητικού κέντρου. Θεωρώ ότι λόγω των εξαιρετικώνκαιρικών συνθηκών η Λευκωσία θα μπορούσε να προσελκύσει τόσο   ντόπιουςαλλά και ξένους αθλητές και να καταστεί περιζήτητο κέντρο προπόνησης και
διεξαγωγής αθλημάτων όπως η κωπηλασία και άλλα.

Χαίρομαι για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που πραγματοποιούνται ή θα
πραγματοποιηθούν στη Λάρνακα Λεμεσό και Πάφο, όμως είναι εγκληματικό η μοιρασμένη  πρωτεύουσα του κράτους μας να αφήνεται στο έλεος του Θεού. Η αναβίωση και ανάπτυξη της Λευκωσίας αποτελεί πολιτική πράξη.

Ελένη Λουκαϊδου
Δημοτική Σύμβουλος
Επίτροπος Τ.Α.

No comments: