Saturday, August 31, 2013

ΡΙΚ 2013 - Κρουαζιέρα πολιτισμού στα Ελληνικά νησιά

 
Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) διοργανώνει κάθε χρόνο κρουαζιέρα πολιτισμού και αλληλογνωριμίας με τα ελληνικά νησιά. Σ’ αυτήν παίρνουν μέρος ο γενικός διευθυντής, οι διευθυντές τηλεόρασης και ραδιοφώνου, παραγωγοί προγραμμάτων, καλλιτεχνικά και παραδοσιακά μουσικοχορευτυκά σχήματα από την Κύπρο, ενώ ακολουθούν πάντοτε τηλεθεατές και ακροατές του ΡΙΚ. Φέτος σε συνεργασία με το κρουαζιερόπλοιο ‘Salamis Foloxenia’ έγιναν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πάτμο, Χίο, Ικαρία και Καστελλόριζο. 
O Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θέμης Θεμιστοκλέους προσφωνεί την εκδήλωση.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γλαύκος Ιωννίδης, προσφέρει αναμνηστική πλακέτα στον Αναπληρωτή Δήμαρχο Καστελλορίζου, Γεώργιο Αχλαδιώτη.     
Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων εκ μέρους του ΡΙΚ από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργο Γεωργίου Λουκά.
Oμιλία του Φοίβου Νικολαΐδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, που εκφώνησε στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που για μια ακόμη φορά, βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσα σας στο ανατολικότερο άκρο της Ελληνικής επικράτειας, στο πιο κοντινό σημείο της εσχατιάς του Ελληνισμού, την Κύπρο μας.

Ο πίνακας που συνθέτει μοναδικές εικόνες με φόντο το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου και τις όμορφες πινελιές των Ελληνικών νησιών, μας ακολουθεί  σ΄όλη μας τη διαδρομή. Ένα ταξίδι συμβολικό, αλλά και συνάμα κατάθεσης ψυχής, για συμπαράσταση και αναπτέρωση της ελπίδας για την αισιόδοξη πορεία στη συνέχεια.

Φέτος, ξανά, όπως το είχαμε υποσχεθεί, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και μαζί του όλη η Κύπρος βρίσκεται εδώ. Ύστερα από την Πάτμο, τη Χίο και την Ικαρία, τελευταίος αλλά, ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός το ακριτικό νησί σας, το Καστελλόριζο.

Από τα βάθη των αιώνων οι κοινές ιστορικές καταβολές και η παράλληλη πορεία, μας φέρνει συμπαραστάτες σε σας. Τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε τόσο έντονα, ο Ελληνισμός θα βρει το κουράγιο, ώστε, να συνεχίσει το ιστορικό του ταξίδι ανά τους αιώνες. Ως φορείς πολιτισμού, μεταφέρουμε μηνύματα αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο, γιατί ξέρουμε, να αγωνιζόμαστε και να βγαίνουμε κερδισμένοι.

Μήνυμα όμως αισιοδοξίας και δύναμης παίρνουμε και από εσάς, αδέλφια μας. Η Κυρά της Ελληνικής υπερηφάνειας, η θρυλική της Ρω, για τέσσερις δεκαετίες ύψωνε καθημερινά την αγαπημένη γαλανόλευκη, ως σύμβολο αντίστασης και πίστης στα ιερά νάματα της φυλής. Με την ίδια πίστη στα δίκαια μας, θα συνεχίσουμε να κρατούμε ψηλά τη δική μας σημαία αντίστασης και αγώνα.

Οι πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε στα νησιά που επισκεπτόμαστε, είναι η καλύτερη μορφή γνωριμίας και σύσφιξης των σχέσεων. Αναδεικνύουν επίσης, τη βούληση μας για ειρηνική συνεργασία στην περιοχή μας.
Φίλοι μας,
Παρά τη σύντομη παραμονή μας στο όμορφο νησί σας, χαρήκαμε ιδιαίτερα για άλλη μια φορά τη ζεστή φιλοξενία σας και την αγάπη που μας περιβάλλετε. Περιμένουμε και τη δική σας επίσκεψη στην Κύπρο, για να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη και εκτίμηση.

Ευχαριστούμε και πάλι για τη θερμή υποδοχή και επαναβεβαιώνουμε πως πάντα θα είμαστε δίπλα σας, συμπαραστάτες με υψηλό το φρόνημα. Ο Θεός να μας δίνει κουράγιο και δύναμη όλων μας.
Ευχαριστώ.
Μνημείο πεσόντων στο Καστελλόριζο.
Καστελλόριζο - Μερική άποψη του λιμανιού.

9 comments:

Cheryl said...

Congratulations! What a beautiful speech! And, what an amazing location! Very happy for you!! :)

Rena said...

Υπέροχος και πολύ αληθινός ο λόγος Φοίβο,συγχαρητήρια!!!!
Καλό φθινόπωρο!!!!
Φιλιά!!!

eleni said...

very proud of you cousin

valerie walsh said...

Congratulations Phil!!!

anagnostria said...

Συγχαρητήρια, Φοίβο μου. Καλό φθινόπωρο

Anonymous said...

Συγχαρητήρια !

Anonymous said...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΟΙΒΟ!!

Κατια Μαρκουϊζου said...

καλο φθινοπωρο φιλε μου και πολλα πολλα συγχαρητηρια

Άννα said...

Ακόμη μια φορά εξαιρετικός!
Συγχαρητήρια!